Förbud mot reklam för rollmodeller i Nederländerna träder i kraft den 30 juni

Från och med den 30 juni kommer Nederländerna att förbjuda spelleverantörer att använda förebilder i spelreklam, vilket är den senaste åtgärden mot annonser på den nya marknaden.

 

Tillsynsmyndigheten skickade brev om detta till både speloperatörer och reklamorganisationer för att påminna dem om att de nya reglerna snart ska börja tillämpas.

När de strängare reglerna väl har trätt i kraft kommer KSA att övervaka om operatörerna följer förbudet och hota med verkställighet om de nya reglerna inte följs.

I februari utfärdade KSA varningar till operatörer om annonser som riktade sig till ungdomar, efter att tillsynsmyndigheten upptäckt att tre operatörer hade för avsikt att annonsera via plattformar som främst används av barn och ungdomar.

Ändringarna är en del av en mer omfattande omvärdering av spelannonser i landet i kölvattnet av lanseringen av den nederländska reglerade spelmarknaden i oktober förra året. I januari varnade KSA för en nedskärning av annonser, och i mars lovade den nederländska ministern för rättsskydd Franc Weerwind att införa strängare reklamlagar, och nämnde särskilt förbudet mot förebilder.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *